Vill du adoptera?

Hur gör du om du vill adoptera en katt från oss?

Jo, du får komma ner till våra öppettider och träffa våra katter och oss tanter som jobbar där. Om du vill träffa en katt som finns i våra fina jourhem så får ni likaså komma ner till våra öppettider och träffa oss tanter som jobbar där.

IMG_8187

Vi vill nämligen träffa dig och prata med dig om vad du har att erbjuda våra katter för att se vilken katt eller katter som skulle kunna trivas hos dig.

IMG_6444

Det kanske är så att det inte finns någon katt som passar just då du är där för att titta på katt. Men vi får alltid in nya katter som behöver hem. Ett tips är att hålla koll här på hemsidan för att se vilka katter som är adoptionsklara.

Om det gäller en katt i jourhem, så förmedlar vi kontakten med jourhemmet när vi har pratat med dig, så får du åka dit efter överenskommelse med jourhemmet och träffa katten/katterna.

Våra katter ska vara innekatter. Undantag kan finnas om vi har en katt som absolut måste kunna gå ut för att må bra, men då endast till hem i en kattvänlig utemiljö och det är vi på Katthemmet som beslutar om katten behöver gå ut.

Du gör en god gärning när du adopterar en katt från ett katthem,  det viktigaste är att katten får ett bra hem där den kommer trivas och må bra och bli väl omhändertagen. Det förtjänar alla katter…

Det är mycket att tänka på när man vill skaffa en ny familjemedlem. Vi vill inte att våra katter ska vara impulsköp, utan att man ska tänka till ordentligt innan. Du kan alltså inte ta med dig katten samma dag som du kommer dit och bokar den. Utan efter överenskommelse med katthemmet.